Hvem er vi

Lene Crone Nielsen

Studenterpræst på SDU

Jeg er født i 1969 og jeg har været ansat som studenterpræst på SDU siden den 1. februar 2017. Som studenterpræst er jeg ansat af Den Danske Folkekirke som præst for de studerende på SDU, hvor min vigtigste er at stå til rådighed for fortrolige samtaler.

Mit første arbejde som præst var som Sømandspræst i London, hvor jeg boede og arbejdede fra 2001-2003. Derefter har jeg i flere år været sognepræst i forskellige kirker på Fyn og i Odense.

Som præst er jeg vant til at tale med mennesker i mange forskellige livssituationer, både når livet gør godt og når det gør ondt, og det er den erfaring jeg trækker på i arbejdet som sjælesørger.

Jeg har stor erfaring med samtaler, og som en del af mit arbejde tilbyder jeg også sorggrupper på SDU for studerende, der har mistet.

Thomas Hårbøl

Studenterpræst på UCL

Jeg er født i 1986, opvokset i Nyborg og uddannet på Københavns Universitet. Siden juli 2021 har jeg været ansat som studenterpræst på UCL i Odense. Jeg er ansat af folkekirken som studenterpræst, fordi folkekirken ønsker at være til stede dér, hvor dens medlemmer er, og hvor der er behov for kirken.

Studenterpræstens vigtigste opgave er at tilbyde fortrolige samtaler med studerende om stort og småt (sjælesorg); samtalerne kan finde sted på UCL (Niels Bohrs Allé eller Seebladsgade) eller på mit kontor ved Ansgars Kirke. Jeg står også til rådighed for UCL’s ansatte, når der f.eks. skal bruges en teolog/præst i forbindelse med undervisning eller projektforløb.

Arbejdet som studenterpræst udgør halvdelen af min stilling; den anden halvdel er som sognepræst i Ansgars Kirke i Odense, hvor jeg har været siden november 2018. Jeg har været præst siden 2014. Inden jeg kom til Odense, har jeg arbejdet som vikarpræst i forskellige kirker rundt om i Fyens Stift og et halvt års tid i Ribe Stift. Tilbuddet om personlige samtaler til UCL’s studerende bygger dermed på de erfaringer, som jeg har med som præst fra de mange hjørner af det danske samfund, hvor jeg har arbejdet som sognepræst, på landet og i byen.